PivotTable-Excel

Un raport pivotTable este un tabel interactiv care poate fi utilizat pentru a însuma rapid cantităţi mari de date. Rândurile şi coloanele sale se pot roti pentru observarea diferitelor rezumate ale datelor sursă, datele se pot filtra prin afişarea diferitelor pagini şi se pot afişa detalii pentru zonele de interes.
Când se utilizează un raport PivotTable ?
Utilizaţi un raport PivotTable  atunci când doriţi să comparaţi totaluri înrudite, în special atunci când aveţi o listă lungă de cifre de însumat şi doriţi să comparaţi diverse aspecte pentru fiecare cifră. Utilizaţi rapoartele PivotTable atunci când doriţi ca Microsoft Excel să efectueze sortări, subtotaluri şi totaluri. Deoarece un raport PivotTable  este interactiv, dvs. sau alţi utilizatori aveţi posibilitatea să modificaţi vizualizarea datelor pentru a vedea mai multe detalii sau pentru a calcula diferite sume.
Crearea unui raport PivotTable . Pentru a crea un raport PivotTable , utilizaţi Expertul raport PivotTable  şi PivotChart ca pe un ghid, pentru a localiza şi specifica datele sursă pe care doriţi să le analizaţi şi pentru a crea cadrul de lucru al raportului. Apoi utilizaţi bara de instrumente PivotTable pentru aranjarea datelor în cadrul raportului.
Tipuri de rapoarte PivotTable  . De asemenea, aveţi posibilitatea să afişaţi un raport PivotTable  în format indentat, pentru a vizualiza toate sumele de acelaşi tip într-o singură coloană. Se poate crea un raport PivotChart pentru vizualizarea grafică a datelor. De asemenea, un raport PivotTable  poate fi disponibil pe Web utilizând o listă PivotTable pe o pagină Web. Atunci când publicaţi un raport PivotTable  din Excel într-o listă PivotTable, alţi utilizatori pot vizualiza şi interacţiona cu datele, din cadrul browserelor Web proprii.

Crearea unui raport PivotChart

Atunci când creaţi un raport PivotChart, Microsoft Excel creează automat un raport PivotTable  asociat. Dacă există un raport PivotTable, puteţi să îl utilizaţi pentru a crea raportul PivotChart, care va reflecta vizualizarea tabelului respectiv.
Atunci când bazaţi un raport PivotChart pe date sursă non-OLAP externe, ar putea fi necesar să regăsiţi datele externe înainte de a crea raportul. Aflaţi despre crearea unui raport PivotChart dintr-o sursă de date externe.

 • Deschideţi registrul de lucru acolo unde doriţi să creaţi raportul PivotChart.
 • Dacă bazaţi raportul pe o listă sau bază de date din Excel, faceţi clic pe o celulă din listă sau din baza de date.

 • În meniul Date, faceţi clic pe raport PivotTable  şi PivotChart.
 • În pasul 1 din Expertul pentru PivotTable şi PivotChart, urmaţi instrucţiunile şi faceţi clic pe PivotChart (cu PivotTable) sub Ce tip de raport doriţi să creaţi?
 • Urmaţi instrucţiunile din pasul 2 al expertului.
 • În pasul 3 al expertului, precizaţi unde doriţi să puneţi raportul PivotTable asociat. Raportul PivotChart este creat automat pe o nouă foaie diagramă. Apoi se determină dacă este nevoie să faceţi clic pe Aspect.
 • Variante disponibile:
 • Dacă aţi făcut clic pe Aspect în pasul 3 al expertului, după ce se aşează raportul PivotChart în expert, faceţi clic pe OK în caseta de dialog Aspect şi apoi clic pe Terminare pentru a crea raportul PivotChart.
  Dacă nu aţi făcut clic pe Aspect în pasul 3 al expertului, faceţi clic pe Terminare şi apoi se aşează raportul PivotChart pe foaia diagramă.
  Sfat   Dacă nu doriţi ca raportul PivotTable asociat să fie vizibil, puteţi să ascundeţi foaia de lucru pe care este localizat raportul PivotTable.

  Crearea unui raport PivotTable  sau PivotChart dintr-o listă sau o bază de date Microsoft Excel

  Puteţi utiliza date dintr-o foaie de lucru Excel ca bază pentru un raport PivotTable  sau PivotChart. Deoarece Microsoft Excel utilizează datele din primul rând din lista foii de lucru pentru numele de câmpuri din raport, lista sau baza de date sursă trebuie să conţină etichete de coloană. Aflaţi despre setarea datelor în format listă.
  Selectarea automată a datelor sursă   Faceţi clic într-o celulă din listă sau din rândul de sub listă înainte de executarea Expertului pentru PivotTable şi PivotChart. Expertul completează singur datele din referinţa listei.
  Utilizarea unei zone denumite atunci când datele sursă sunt posibil de extins   Pentru a face raportul PivotTable sau PivotChart mai uşor de reîmprospătat atunci când datele sursă se modifică, denumiţi zona sursă şi utilizaţi numele atunci când creaţi raportul PivotTable sau PivotChart. Dacă zona denumită se extinde pentru a include mai multe date, puteţi reîmprospăta raportul pentru a include noile date.
  Utilizarea datelor filtrate   Microsoft Excel ignoră orice filtrare pe care aţi aplicat-o unei liste prin utilizarea comenzilor din submeniul Filtrare din cadrul meniului Date. Raportul PivotTable sau PivotChart include automat toate datele din listă.
  Pentru a crea un raport PivotTable  sau PivotChart care include numai datele filtrate, utilizaţi comanda Filtrare complexă, pentru a extrage date filtrate dintr-o zonă de date în altă locaţie din foaia de lucru şi apoi bazaţi raportul PivotTable sau PivotChart pe zona de date extrasă.
  Includere totaluri   Excel creează automat subtotaluri şi totaluri generale în raportul PivotTable. Dacă lista sursă conţine subtotaluri şi totaluri generale automate, eliminaţi toate totalurile înainte de crearea raportului PivotTable sau PivotChart.

  Cele mai ok referate!
  www.referateok.ro